Our Team

Trajna epilacija diodnim laserom

Šta je trajna epilacija diodnim laserom?

Trajna epilacija diodnim laserom predstavlja najsavremeniju metodu za neželjenih dlaka. Epilacija diodnim laserom predstavlja savremenu, efikasnu, najbezbolniju i najtrajniju metodu koja je danas dostupna u svetu. Epilacija laserom predstavlja najefikasniji tretman za uklanje neželjenih dlaka sa svih delova tela (osim regije oko očiju). Trajnu epilaciju diodnim laserom mogu raditi i žene i muškarci.

Princip rada diodnog lasera

Princip rada diodnog lasera zasniva se na prirodnom fenomenu koji se naziva fototermoliza – mogućnost melanina da apsorbuje svetlost odredjenih talasnih dužina. Melanin je pigment koji je koncentrovan u folikuli dlake. Upijajući svetlost lasera, koji se u folikuli dlake pretvara u toplotnu energiju, dlaka se zagreva i uništava, bez oštećenja okolnog tkiva.

Pored Alexandrit i ND Yag lasera, Američka asocijacija FDA je 2006. godine priznala diodni laser, kao metodu za trajno uklanjanje dlaka

 

Prednosti laserske epilacije

  • Efikasan i učinkovit tretman
  • Diodni laser je najnovija vrsta uredjaja za trajnu epilaciju, zbog kontaktnog hladjenja, tretman laserske epilacije je ili potpuno bezbolan ili se osećaju minimalne senzacije
  • Diodnim laser sa tri talasne dužine koncipiran je tako da se sa njim bezbedno može tretirati i osetljiva koža, na svim delovima tela (osim regije oko oka)
  • Velika prednost laserske epilacije je što nakon serije tretmana uklanja neželjene dlake na duži vremenski period u odnosu na druge metode
  • Zbog velike gustine energije koju emituje diodni laser, možemo ukloniti uporne dlake, svetle i tanke dlake

Razlika izmedju diodnog lasera i IPL-a

Prednosti diodnog lasera u odnosu na IPL uredjaje su velike. Najveća razlika izmedju diodnog lasera i IPL uredjaja je u tome što diodni laser trajno uklanja dlake, dok IPL uredjaji samo uspavljuju i usporavaju rast dlake, koje se nakon vremena vraćaju. Tretmani trajne epilacije laserom traju znatno kraće i mnogo su prijatniji za samog klijenta. IPL uredjaji emituju veliku količinu energije koja može oštetiti kožu, dok diodni laseri koriste fokusiran svetlosni snop, tačno optimizovane talasne dužine za zagrevanje i uništavanje korena dlake, a okolno tkivo neće oštetiti.

Bezbednost trajne epilacije laserom

Za bezbedan tretman ključne su dve stvari: kvalitetan aparat i stručno osoblje.

Diodni laser firme Vertona je razvijen i proizveden u skladu sa svim najnovijim standardima za proizvodnju aparata. Naše osoblje je poseduje sertifikate i završili su kompletnu obuku za lasersku epilaciju diodnim laserom.

Česta nedoumica kod klijenata koji žele da urade tretman laserske epilacije je da li laser utiče na žlezde, da li laser zrači i da li je to štetno zračenje.

Diodni laser za trajnu epilaciju je projektovan tako da utiče samo na koren dlake i ni na šta više, tako da laserska epilacije ne utiče štetno na žlezde. Laserski zrak koji se emituje tokom tretmana epilacije pripada grupi nejonizujućeg zračenja, tj. to je isti tip zračenja koji emituje mobilni telefon, monitor računara, televizor ili radio u kolima. Jonizujuće zračenje, koje je štetno za ljude, emituju rendgenski aparati, skeneri i drugi radioaktivni izvori.

 

Da li tretman laserske epilacije boli?

Tretman laserske epilacije predstavlja najbezbolniju metodu za trajnu uklanjanje dlaka. Diodni laser koji koristi EpilGroup poseduje kontaktno hladjenje što nam omogućava komforan tretman. Veliki broj naših klijenta kaže da je epilacija potpuno bezbolna. Mali broj klijenata oseća blake senzaciju u vidu blagog peckanja. Energija se podešava prema samom klijentu.

Faktori koji utiču na osećaj tokom tretmana laserske epilacije su regija na kojoj se izvodi tretman, jačina i gustina dlake, boja dlake, boja kože kao i trenutno psihofizičko stanje klijenta.

Laserska epilacija i trajanje tretmana

U poredjenju sa drugim metodama, tretman laserske epilacije traje dosta kraće. Dužina trajanja tretmana zavisi od regije koju tretiramo, i traje od 5 do 60 minuta.

Koliko tretmana epilacije laserom je potrebno uraditi?

Potrebno je uraditi u proseku od 6 do 8 tretmana. Razlog tome je što u trenutku tretmana, nisu sve dlačice u istoj fazi rasta,a laser uništava samo one dlačice, odnosno njihove folikule, koje su u aktivnoj tj. anagenoj fazi rasta. Anagena faza je jedina faza u kojoj su tretmani efektivni

Priprema za lasersku epilaciju

Za dobre rezultate presudna je i adekvatna priprema za tretman laserske epilacije.

  • 4 nedelje pre tretmana laserske epilacije treba prestati sa depilacijom, čupanjem dlaka pincetom ili izbeljivanjem dlaka. Dlake se mogu brijati, skraćivati makazicama ili uklanjati depil kremom.
  • 4 nedelje pre tretmana trajne epilacije i u toku ne koristiti sredstva za samopotamnjivanje kože
  • U koliko se radi laserska epilacija pazuha, 24h pred tretman ne koristiti dezodorans ili druge vrste antiperspiranata.
  • 24h pred tretman dlake se mogu brijati, skraćivati makazicama ili uklanjati depil kremom. Maksimalna dužina dlačica na dan tretmana ne sme biti duža 1mm.

Izmedju tretmana laserske epilacije

Izmedju tretmana laserske epilacije dlačice sa regije koju tretiramo je potrebno brijati, skraćivati makazama ili uklanjati depil kremom po potrebi (najmanje 2 puta). Tokom procesa trajnog uklanjanja dlaka nikako dlake ne depilirati ili čupati pincetom.

Ko ne sme da radi tretmane trajne epilacije?

Tretmane trajne epilacije ne mogu raditi: trudnice, dojilje, epileptičari, osobe koje boluju od kancera, osobe koje piju fotosenzitivne lekove, oboljenja kože.

Osobe sa hormonskim disbalansom mogu imati manji učinak tretmana epilacije.

Our Team