Our Team

Dermapen - mikronidling tretman

ŠTA JE DERMAPEN?

Dermapen je aparat koji je napravio revoluciju u tretmanima lica i tela. Jedna je od najtraženijih procedura širom sveta. Dermapen tretman, poznat je i kao mikronidling tretman. Mikronidling tretman se zasniva na višestrukim vertikalnim ubodima po koži posebnom tehnikom. Dermapen sadrži veliki broj mikroiglica, koje su sterilne i za jednokratnu upotrebu. Dubina mikroiglica tokom tretmana dermapenom, kao i brzina uboda se mogu kontrolisati.

DERMAPEN – MIKRONIDLING TRETMAN

Dermapen – mikronidling tretmanom se uspešno stimuliše proizvodnja kolagena i poboljšava apsorcija hranljivih sastojaka iz preparata. Tretmanom se na koži prave mikropovrede koje istovremeno stimulišu regeneraciju kože i ubacivanje sastojaka.

KAKO IZGLEDA TRETMAN DERMAPENOM?

Tretman dermapenom započinjemo čišćenjem i prepremom kože za sam tretman. Kožu možemo pripremiti tretmanima poput mikrodermoabrazije ili dubinskim čišćenjem lica. Pripremu možemo uraditi i par dana ranije.

Započinjemo tretman nanošenjem koktela prilagodjenim stanju i tipu kože i efektu koji želimo da postignemo. Kružnim i horizontalnim prevlačenjem dermapena, mikroiglice će prodreti u kožu i podstaći stvaranje kolagena. Nakon tretmana ćemo umiriti kožu lica odgovarajućom maskom.

KOJE EFEKTE DOBIJAMO TRETMANOM?

  • Ublažavanje dubljih i plićih bora
  • Ublažavanje i smanjivanje ožiljaka
  • Redukciju strija
  • Podmladjivanje kože lica, vrata i dekoltea
  • Regeneraciju i biorevitalizaciju kože
  • Sužavanje pora

KOLIKO TRAJE OPORAVAK POSLE TRETMANA?

Posle tretmana mikronidlinga, na koži se može javiti crvenilo, a kože može postati osetljiva na dodir. Ovo je normalna reakcija nakon dermapen tretmana i može trajati do 2 sata. Stanje se vraća u normalu nakon 24 sata.

NEGA NAKON TRETMANA DERMAPENOM

Nakon tretmana preporučeno je da se izbegava solarijum i izlaganje UV zračenju narednih 4-5 dana. Uveče ne treba skidati preparate koji su naneti na lice tokom tretmana. Izbegavati vežbanje i veću fizičku aktivnost 12h nakon završetka tretmana. Možete početi ponovo sa šminkanje nakon 12h-24h nakon tretmana.

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO URADITI?

Za potpuni efekat potrebno je uraditi 4 do 6 tretmana. Tretmani se rade u razmaku od 3-4 nedelje. Tretman traje od 45 minuta do 60 minuta.

Our Team