Uklanjanje kapilara na licu laserom

Kako se radi uklanjanje kapilara na licu laserom?
Our Team

Uklanjanje kapilara na licu laserom

Uklanjanje kapilara laserom

Pojava “popucalih” kapilara

Kapilari predstavljaju vrlo čest i veliki estetski problem, naručito ženama. Razvoj kapilara podstiče genetika, estrogen, kontracepcija, trudnoća, dugotrajno stajanje, visoke potpetice, često izlaganju suncu i solarijumu.

Do pojave lasera postojale su razne metode za uklanjanje kapilara. Rezultati su bili loši, uz česte komplikacije poput ožiljaka i pigmentacije. Koristila se struja kojom su se kapilari spaljivale. Sklerozacija je vrlo stara metoda kojom se ubrizgava tečnost sa ciljem da zalepi kapilare i tako ih ukloni.
Metoda je nepraktična, jer je potreban veliki broj uboda, odjednom se može tretirati mala površina, potreban je jako veliki broj tretmana, rezulatati se dovode u pitanje, jer se ubrizgava hemikalija u telo koja povećava opasnost od nastanka alerige.

U poslednje vreme se koristi sklerozacija s penom, gdje se hemikalija promućka kako bismo dobili penu i time bolje rezultate. Metoda je bolja u odnosu na klasičnu sklerozaciju, ali je daleko od idealne.

Najveću su revoluciju za uklanjanje kapilara na nogama i licu su izazvali laseri. Oni optičkom energijom ciljano uništavaju samo kapilare, dok okolno tkivo čuvaju. Hemoglobin, belančevina u crvenim krvnim zrncima, upija optičku energiju i tako se oslobađa energija koja uništava kapilare.

Za sada je lasersko uklanjanje kapilara najbolja metoda. IPL tretmani koriste isti princip, ali uklanjaju samo male površne kapilara, jer ne prodiru dovoljno duboko gde se nalaze veći kapilari. U odnosu na lasersko uklanjanje kapilara, njihovi rezultati su slabiji.

Uklanjanje kapilara laserom (ND Yag Q-switch laserom)

Još jedna inovacija iz našega modernog laserskog centra je tehnologija na koju smo jako ponosni. Uklanjanje kapilara ND Yag Q-switch laserom je jedna od najučinkovitijih tehnologija na svetu. Kada smo se počeli da koristimo ND Yag Q-switch laser, i sami smo bili zapanjeni kako kapilari nestaju sa svakim “pucnjem” lasera, a sada nam je to sasvim normalno i očekivano. Tretman je brz, a rezultati su odlični i trajni.

Uklanjanje kapilara laserom (E-light laserom)

E-light je prva i jedina tehnologija koja istovremeno koristi snagu bipolarne radio frekvencije i optičku energiju (laser i svetlost).Ima široku primenu u kozmetologiji, a veoma uspešno se pokazala u uklanjanju kapilara po telu i licu.

Tretman se radi aparatom koji emituje svetlost velike snage. Kombinacija lasera i IPL-a kod uklanjanja kapilara pokazala se veoma učinkovita. Laser bolje uništava dublje, plavkaste kapilare, a IPL je bolji kod uništavanja crvenih površinskih kapilara.

Uklanjanje kapilara laserom | Da li je moguće u potpunosti ukloniti kapilare?

Nije moguće, niti je potrebno u potpunosti ukloniti sve kapilare, ali one se mogu gotovo skroz ukloniti. Kapilari imaju sklonost vraćanju, pogotovo ukoliko se i dalje nekontrolisano izlažete suncu, dugom stajanju i ostalim faktorima koji utiču na pojavu kapilara.

Lasersko uklanjanje kapilara | Da li se kapilari vraćaju nakon tretmana?

Uništeni kapilari se ne vraćaju, ali postoji mogućnost da nastanu novi. Zato je, ukoliko nastanu novi, ponekad potrebno uraditi jedan tretman održavanja, i to jedanput svakih nekoliko godina.
Nakon tretmana potrebno je čuvati se sunca uz korišćenje krema sa visokim faktorom zaštite od sunca.

Uklanjanje kapilara laserom | Kojim se laserom vrši tretman?

– Delight studio poseduje E-light i ND Yag Q-switch laser
– Koji se laser koristi za tretman zavisi od stanja kože.
– Za blaže oblike vaskularne lezije se koristi E-light laser, dok za ozbiljnije ND Yag Q-switch laser

Upozorenja:
• Trudnice ili žene u toku menstrualnog ciklusa
• Epileptičari
• Pacijenti sa malignim oboljenjima
• Pacijenti čije se rane nisu zalečile nakon operacije
• Sa akutnim ili zaraznim bolestima
• Sa srčanim bolestima ili pejsmejkerom
• Bolestima bubrega (kamen/pesak u bubregu)
• Koji imaju metalne predmete (šrafovi, itd) ili silikonski gel
• Ko ima povišenu telesnu temperaturu
• Genetska hiperosetljivost

Preporučujemo još

Posetioci našeg sajta, najviše su gledali sledeće usluge

Uklanjanje strija laserom

Lasersko uklanjanje strija

Strije su oštećenje vezivnog tkiva nastalo usled prebrzog rastezanja kože. Možemo reći da su strije neka vrsta ožiljka vezivnog tkiva.

saznaj više
Podizanje kapaka plasma laserom

Podizanje kapaka plasma laserom

Podizanje kapaka plasma laserom je nova metoda u svetu kozmetologije i daje Vašem licu mladalački izgled, bez hirurške intervencije.

saznaj više
Uklanjanje gljivica na noktima laserom

Uklanjanje gljivica na noktima

Gljivične infekcije noktiju pogađaju od 2-14% odrasle populacije. Gljivice koje se hrane keratinom, strukturnim proteinom noktiju, često uzrokuju ovo oboljenje.

saznaj više
Uklanjanje tetovaže laserom

Uklanjanje tetovaže laserom

Obojene stvari, u ovom slučaju pigment tetovaže, upija laserski zrak određene talasne dužine. Laseri deluju specifično jer uništavaju samo pigment.

saznaj više
Uklanjanje bora plasma laserom

Uklanjanje bora plasma laserom

Uklanjanje bora plasma laserom je jedan od najučinkovitijih tretmana na polju anti aging-a.

saznaj više
Uklanjanje trajne šminke laserom

Uklanjanje trajne šminke laserom

Uklanjanje trajne šminke laserom je efekisan tretman, ako Vam se ne svidja oblik ili boja trajne šminke obrva ili konture usana.

saznaj više
Podmladjivanje šaka laserom

Podmladjivanje šaka

Nakon podmladjivanja lica, vrata i dekoltea pružite svojim šakama tretman kakav zaslužuju, i vratite im nežan i negovan izgled.

saznaj više
Tretman lica Crna lutkica

Tretman lica crna lutkica

Tretman lica crna lutkica daje porcelanski ten! “Crna lutkica” je laserski tretman lica u kombinaciji sa vulkanskom pastom za poboljšanje sjaja i glatkoće kože.

saznaj više
bradavice

Uklanjanje svih vrsta bradavica

Bradavice su virusna zarazna oboljenja koja nastaju kada se telo inficira nekim od humanog papiloma HPV virusa. Kada virus uđe u epitalne ćelije, on ih zarazi što dovodi do nastanka vidljivih izraslina na koži.

saznaj više
kurje-oko

Uklanjanje kurjeg oka laserom

Kurje oko je stečena keratodermija koja predstavlja ograničeno zadebljanje kože belo-žućkaste boje sa tvrdom i veoma osetljivom centralnom zonom. Ovo zadebljanje nastaje usled hiperkeratoze, koja se kao trn prostire u dubini epiderma.

saznaj više
kondilomi-kod-muskaraca

Uklanjanje kondiloma kod muškaraca

Kondilomi kod muškaraca manifestuju se kao male roze tačkice ili izrasline koje izgledaju kao bradavice, ili kao crvene, roze i bele fleke u ravni kože na genitalnom predelu koje se ispoljavaju promenom boje tkiva.

saznaj više
griz-milie

Uklanjanje griza na licu (milia)

Griz oko očiju ili na licu (milie) su bele tvrde tačkice koje nastaju tako što keratin koji proizvodi koža, ostane zarobljen ispod površine kože stvarajući malu cistu u obliku belih tačkica ili nakupine masti i loja.

saznaj više
Our Team