Our Team

Uklanjanje akni laserom

Uklanjanje akni laserom

Uklanjanje akni, Šta su akne (aknozna koža)?

Akne su hronična upalna bolest koja zavisi od genetike, ishrane, stresa i hormonalnog poremećaja i započinje u ranom pubertetu, a kod žena može trajati i do 40te godine.

Prvi korak u razvoju akni je začepljenje otvora kanala lojnih žlezda na površini kože, gde se loj izbacuje kako koža ne bi bila suva. Smatra se kako je upala jedan od uzroka začepljenja otvora kanala lojnih žlijezda, što je prvi korak u razvoju akni.

Genetski faktori uz upalu potiču spajanjem stanica u otvoru kanala, što stvara čep umesto da stanice izbacuje napolje. Lojna žlezda dalje stvara loj koji nema gde da izađe, a zatim nakupljeni loj i čep stvaraju komedon ili miteser, što je osnova za dalji razvoj akni. Komedon pocrni ako je u direkntom kontaktu sa vazduhom i on se naziva otvoreni komedon, a ukoliko nije u u direkntom dodiru sa vazduhom radi se o zatvorenom komedonu. Većina akni nastaje iz zatvorenih komedona. Daljim nakupljanjem loja dolazi do pucanja kanala lojne žlezde i tada sadržaj dopire u kožu i stvara upalu, tj. akne.

Bakterije imaju sporednu ulogu u razvoju akni. One se hrane nakupljenim lojem i tada njihovi produkti doprinose upali i pucanju kanala lojne žlezde.
Muški hormoni, ishrana i stres pojačavaju rad lojnih žlezda i tako pogoršavaju akne.

Akne su nepredvidiva bolest sklona naglim pogoršanjima i poboljšanjima.

Uklanjanje akni laserom

Laser koristi svetlosnu energiju (E-light) od 530nm kako bi prebacio potrebnu energiju u dublje slojeve kože dermis i subkutis i time podstakao određene procese. Lasersko uklanjanje akni deluje na kapilare i lojne žlezde smanjuje se lučenje sebuma i direktno potpuno uklanja bakterije, što kao rezulatat ima smanjenje i nestanak akni i komedona.

S obirom da laser primenjuje najnoviju tehnologiju baziranu na ksenonskom laserskom snopu, lasrsko uklanjanje akni omogućava bezbolno antiinflamatorno i regenerativno delovanje. Infekcija se smiruje i istovremeno se podstiče regeneracija strukture kože, tako da se osim smanjenja akni odstranjuju i mrlje od akni, dobija se bolji i lepši ten.

Lasrsko uklanjanje akni podstiče razvoj novog kolagena, pa samim tim nestaju ožiljci, a koža je nežnija i zategnutija. Stimuliše stvaranje novih elastičnih vlakana u koži i tako sprečava pojavu novih ožiljaka i uklanja već postojeće.

Koliko je tretmana potrebno uraditi?
Lasersko uklanjanje akni je potrebno ponoviti od 3-6 puta.
Tretman se radi jednom na svakih 21-28 dana.

Upozorenja:
• Trudnice ili žene u toku menstrualnog ciklusa
• Epileptičari
• Pacijenti sa malignim oboljenjima
• Pacijenti čije se rane nisu zalečile nakon operacije
• Sa akutnim ili zaraznim bolestima
• Sa srčanim bolestima ili pejsmejkerom
• Bolestima bubrega (kamen/pesak u bubregu)
• Koji imaju metalne predmete (šrafovi, itd) ili silikonski gel
• Ko ima povišenu telesnu temperaturu
• Genetska hiperosetljivost

Preporučujemo još

Posetioci našeg sajta, najviše su gledali sledeće usluge

Uklanjanje strija laserom

Lasersko uklanjanje strija

Strije su oštećenje vezivnog tkiva nastalo usled prebrzog rastezanja kože. Možemo reći da su strije neka vrsta ožiljka vezivnog tkiva.

saznaj više
Podizanje kapaka plasma laserom

Podizanje kapaka plasma laserom

Podizanje kapaka plasma laserom je nova metoda u svetu kozmetologije i daje Vašem licu mladalački izgled, bez hirurške intervencije.

saznaj više
Uklanjanje gljivica na noktima laserom

Uklanjanje gljivica na noktima

Gljivične infekcije noktiju pogađaju od 2-14% odrasle populacije. Gljivice koje se hrane keratinom, strukturnim proteinom noktiju, često uzrokuju ovo oboljenje.

saznaj više
Uklanjanje tetovaže laserom

Uklanjanje tetovaže laserom

Obojene stvari, u ovom slučaju pigment tetovaže, upija laserski zrak određene talasne dužine. Laseri deluju specifično jer uništavaju samo pigment.

saznaj više
Uklanjanje bora plasma laserom

Uklanjanje bora plasma laserom

Uklanjanje bora plasma laserom je jedan od najučinkovitijih tretmana na polju anti aging-a.

saznaj više
Uklanjanje trajne šminke laserom

Uklanjanje trajne šminke laserom

Uklanjanje trajne šminke laserom je efekisan tretman, ako Vam se ne svidja oblik ili boja trajne šminke obrva ili konture usana.

saznaj više
Podmladjivanje šaka laserom

Podmladjivanje šaka

Nakon podmladjivanja lica, vrata i dekoltea pružite svojim šakama tretman kakav zaslužuju, i vratite im nežan i negovan izgled.

saznaj više
Tretman lica Crna lutkica

Tretman lica crna lutkica

Tretman lica crna lutkica daje porcelanski ten! “Crna lutkica” je laserski tretman lica u kombinaciji sa vulkanskom pastom za poboljšanje sjaja i glatkoće kože.

saznaj više
bradavice

Uklanjanje svih vrsta bradavica

Bradavice su virusna zarazna oboljenja koja nastaju kada se telo inficira nekim od humanog papiloma HPV virusa. Kada virus uđe u epitalne ćelije, on ih zarazi što dovodi do nastanka vidljivih izraslina na koži.

saznaj više
kurje-oko

Uklanjanje kurjeg oka laserom

Kurje oko je stečena keratodermija koja predstavlja ograničeno zadebljanje kože belo-žućkaste boje sa tvrdom i veoma osetljivom centralnom zonom. Ovo zadebljanje nastaje usled hiperkeratoze, koja se kao trn prostire u dubini epiderma.

saznaj više
kondilomi-kod-muskaraca

Uklanjanje kondiloma kod muškaraca

Kondilomi kod muškaraca manifestuju se kao male roze tačkice ili izrasline koje izgledaju kao bradavice, ili kao crvene, roze i bele fleke u ravni kože na genitalnom predelu koje se ispoljavaju promenom boje tkiva.

saznaj više
griz-milie

Uklanjanje griza na licu (milia)

Griz oko očiju ili na licu (milie) su bele tvrde tačkice koje nastaju tako što keratin koji proizvodi koža, ostane zarobljen ispod površine kože stvarajući malu cistu u obliku belih tačkica ili nakupine masti i loja.

saznaj više
Our Team